Presentation

Forum

 

Välkomna till Galna Kockens grillsida

Sidan kommer i första hand att vara uppbyggd som ett forum för att möjliggöra även för andra att skriva och utveckla sidan.

Presentation: Jag är en hyfsat manlig kille född februari 1960. Skild juni 2008, har två underbara döttrar, Lina född 1990 och Sandra som är född 1993. 

Arbete: Egen företagare sedan 1982. Mitt företag heter The Polish Man, förutom att jag hyr ut mig på olika uppdrag så utbildar jag folk i Extreme Car Polish där jag lär bl.a. entusiaster, proffs och gymnasielärare hur man når maximal puts på lacken.

Hobbys: Matlagning, bilar, thai-boxning.

Bra ordspråk: ”Äta bör man annars dör man”. Varför då inte passa på att göra detta till något roligt och utvecklande och ett sätt att umgås.

 

Målsättning: Att lära mina döttrar att matlagning är roligt och att det är ett otroligt bra sätt att umgås på. Ganska tidigt i åren så började barnen fråga om att få vara med vid vår matlagning för de blev inspirerade av mig och sin mor och givetvis så fick dom det. Från början så kan man ge dem ansvar för att göra efterrätter för att senare gå vidare med dekorationer av grönsaker innan de övergår till själva matlagningen. Låt dem leka med smaksättningen och prova sig fram.

Ett bra sätt att lära dem att äta fisk är att vara ute och fiska tillsammans för att därefter tillreda deras fångst, den glädje som lyser i deras ögon är obeskrivlig och med vilken aptit de slukar i sig fisken.

 

Inspirationskällor: Jag har tre inspirationskällor till min matlagning och de är min fd. fru, boken ”Att koka soppa på fysik” samt killen som arbetade hos en fiskgrossist i slakthusområdet i Stockholm.

Frugan älskar fräscha sallader, örter, färger, smaker, mysig stämning m.m.

 

Boken "Att koka soppa på fysik"som ni bara måste läsa har öppnat upp mina ögon och avdramatiserat matlagningen, matlagning är logisk som så mycket annat. Det slås hål på gamla skrönor, man lär sig den stora hemligheten, nämligen temperaturens påverkan av maten m.m.

 

Killen som arbetade hos fiskgrossisten gav mig några ord på vägen som har hjälp mig mycket genom åren. Historien är den att jag nyss hemkommen från vår bröllopsresa i Spanien fått smak på grillad svärdfisk, året var 1988 och det var inte helt lätt att få tag på. Jag hittade då denna grossist genom en kompis och for dit för att inköpa denna för mig exotiska fisk. Precis som många andra trångsynta människor så frågade jag om han hade något gott tips till svärdfiskmarinad, jag fick då till svar. – Jag brukar ha i det jag tycker är gott. Svarade han lite enkelt och matlagning är ju inte svårare än så, eller hur? De orden har jag ständigt med mig när jag lagar mat.

 

Varför en hemsida? Ja varför inte blir min motfråga. Jag hoppas och tror att jag ska få mina döttrar Lina och Sandra att bli delaktiga på denna sida, samt vänner, bekanta, kunder och alla er andra out there in the cyber space, så att vi kan inspirera varandra att njuta av matlagningen istället som många andra se det som något nödvändigt ont som är otroligt tråkigt.

Vi kan göra en enkel ekvation. Om vi utgår från att vi i snitt lägger ner 1 timma om dagen på matlagning och allt som är runt det och vi lagar mat i ca: 60 år så blir ekvationen följande.

1 timma x 365 dgr x 60 år = 21 900 timmar / 24 timmar = 912,5 dygn / 365 dygn = 2,5 år.

Varför ska vi då inte se till att njuta även av dessa 2,5 år, livet är för kort för att göra dessa år till en belastning. Vi kan ju sedan lägga till tiden vi äter och då lär det bli ytterligare 2,5 år vilket ger 5 år totalt av vårt liv.

 

Själv så tillhör jag den lilla skara av människor som grillar året runt och då i andras ögon anses vara lite udda, själv så tycker jag att alla andra som inte grillar året runt är udda.

Jag har under många år haft som tradition att grilla tunna revben på julafton. När de andra sitter och tittar på Kalle Anka så sitter jag ute vid min kolgrill och känner vinterkylan sticka i mina näsborrar, jag ser röken från kolgrillen stiga upp mot en ofta stjärnklar himmel med en lysande måne. Man smuttar lite på en iskall pilsner som fryser fast i kanterna på glaset och det bildas en lätt ishinna på ytan som knäcks när man inmundigar lite av denna dryck som tillhör en av mina favoriter.

 

Jag hoppas att vi tillsammans kan skapa ett forum där vi kan lära varandra att koppla av och njuta.

Lämna gärna ett tips med vad du skulle vilja ha med på sidan genom att skicka ett mail till tommy@galnakocken.se 

 

Vi hörs

Tommy

 

 

 

 

 

 

 

Galnakocken.se